Planeet KNUTS

KONIJNENHOK OP OVERSCHIE

Onder de titel "Konijnenhok op Overschie" organiseren we op 2e pinksterdag (maandag 6 juni) een klein festival met muziek en poëzie in de tuin van Museum Overschie. De titel is een ludieke verwijzing naar het gelijknamige moppenboek van Jules Deelder, die bij deze gelegenheid op gepaste wijze wordt herdacht. Dichters die optreden zijn o.a. Rodaan Al Galidi, Jaap Blonk, Dean Bowen en stadsdichter Anne Vegter.

De dichters dragen voor uit eigen werk, maar ook een gedicht van (of over) Jules Deelder. De voordrachten worden afgewisseld met (of soms ook ondersteund door) live muziek van Dick & de Kok (saxofoon & contrabas), Red Brut (electronica), Nina Hitz (cello) en Accent Grave (drums, bas, gitaar). Ari Deelder komt platen draaien.
In de tuin komt een authentieke zweefmolen die dient als decor voor een speciaal kinder poëzieprogramma.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een Cultuurboost van Cultuur Concreet.

> FACEBOOK EVENEMENT

Mobiel atelier

KNUTS is een mobiel atelier voor creatieve workshops en projecten.
We organiseren culturele evenementen waarin verbinding centraal staat.
Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het maken van stop-motion animatie. We geven workshops in animatie technieken en pre-cinema. Ook maken we zelf stop-motion animatie films. Hieronder voorbeelden van workshops en projecten die we deden sinds 2011.

van 4 t/m 7 augustus geven we een workshop stop-motion animatie in Lundäng, Zweden.


ARTVARK - 'STNKS'

Stop-motion animatie film die we maakten voor Artvark Saxophone Quartet (2021)ANGEL WINGS

Stop-motion animation about delusions and memories of an old man just before his final trip. Music by Tomaga & Pierre Bastien.
(Work in progress)


Deze korte animatie film is een studie voor een langere versie waarvoor op dit moment budget gezocht wordt. De film is zonder budget gemaakt, er is 2 maanden aan gewerkt voor voorbereiding, creatie van decors en personages, inrichting set, stop-motion animatie en montage.

Angel Wings

OPTISCHE ILLUSIES

Doe mee met de Maakworkshop 'Optische Illusies' van Planet Knuts en maak spelenderwijs kennis met de wereld van wetenschap en techniek.

Net als in een animatie is een optische illusie simpel gezegd het foppen van je brein, ook wel gezichtsbedrog genoemd. Je ziet iets wat er niet echt is. Om te beginnen laten we zien wat er gebeurt als een glas water voor bepaalde achtergronden langs gaat. We gaan een draak maken en de voetstap illusie, wat een introductie is van de scanimatie. Leuk voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Toegang: gratis voor leden, € 2,50 voor niet leden.

4 september - Bibliotheek IJsselmonde
11 september - Bibliotheek Lombardijen
18 september - Bibliotheek Ommoord
25 september - Bibliotheek NesselandePRE-CINEMA ANIMATIE

kennismaking pre-cinema animatie-technieken

Op 3 woensdag middagen worden workshops georganiseerd in pre-cinema animatie technieken. De animaties worden gemaakt zonder computer, we gaan terug in de tijd naar de oorsprong van de animatie toen met eenvoudig te maken 'slimme' apparaten bewegende beelden werden gemaakt. In deze workshops gaan we een aantal van deze apparaten zelf in elkaar knutselen. Diverse technieken komen aan bod en er kan tegelijkertijd op verschillende niveaus gewerkt worden.

Vanaf 7 november in Bibliotheek Feijenoord

Stop-motion animatie

Vanaf woensdag 14 september start KNUTS een nieuwe serie workshops stop-motion animatie in Bibliotheek Feijenoord. Er is plek voor 12 kinderen van 9 tot 12 jaar. De sessies zijn GRATIS maar deelnemers dienen wel vooraf in te schrijven bij de balie van de Bibliotheek Feijenoord.

Later dit jaar zijn er stop-motions workshops in de Bibliotheek filialen Rozenburg, Hoogvliet en Charlois.

BEKIJK DE FILMPJES OP DE KNUTS FACEBOOK PAGINA

Stop-motion animatie

Vanaf 20 januari start KNUTS een serie workshop stop-motion animatie in de Bibliotheek Overschie. Kinderen van alle basisscholen in Overschie worden begeleidt in het maken van korte stop motion animatie filmpjes. Er is plek voor 12 kinderen per week, 8 sessies op woensdagmiddagen. De sessies zijn GRATIS maar deelnemers dienen wel vooraf in te schrijven.

Woensdag 13 januari is een vrij toegankelijke kennismakings middag.Fimpjes van de workshop in Overschie:Zie meer op onze FACEBOOK paginaseptember-oktober: brede school activiteit

Stop-motion animatie

In het kader van de Brede School verzorgt KNUTS een workshop in stop-motion animatie techniek. Met kinderen van groepen 6, 7 en 8 van Openbare Daltonschool Overschie worden filmpjes gemaakt rond het thema van de boekenweek "Feest".
De resultaten worden vertoond tijdens de boekenweek
maart - april 2012: brede school activiteit

Stop-motion animatie

In het kader van de Brede School verzorgde KNUTS een workshop in stop-motion animatie techniek. Met kinderen van groepen 6, 7 en 8 van Openbare Daltonschool Overschie is in teamverband gewerkt aan diverse filmpjes met het thema "Alles in je hoofd". De filmpjes sluiten perfect aan op het lesmateriaal "Filosoferen in de klas".Dit filmpje en nog 6 andere zijn te zien op www.youtube.com/planeetknuts
12-14 augustus 2011: Paradie Overschie

Droomdorp Paradie

Op de DROOMDORP WEBSITE is de stop-motion animatie te zien. Hier zie je hoe het droomdorp is ontstaan; ook kun je de portretten zien van alle knutsenaars die mee hebben gebouwd!

Droomdorp Overschie

In het WOONSTAD-KNUTS PAVILJOEN zullen kinderen van alle leeftijden de kans krijgen hun eigen inbreng te geven aan hun Droomdorp. Op een grote tafel zullen huisjes, straten, clubhuisjes, etc. worden gebouwd door jonge “knutsenaars” van Overschie. Je grootste droom kun je bouwen in dit dorp, wat kan uitgroeien tot een heuse stad!

Tijdens Paradie Overschie, in samenwerking met Woonstad Rotterdam28 mei 2011: De dag van Park 16Hoven

De Grote Prijs voor De Kleine Architect

KNUTS: De Kleine Architect from squareyes on Vimeo.
9 & 10 mei 2011: Den Hoogenban Overschie

Onthulling MEMORY SPEL

Op maandag 9 en dinsdag 10 mei vond de onthulling plaats van een levensgroot MEMORY spel dat gemaakt is door groepen senioren en kinderen van 3 basis scholen uit Overschie (Openbare Daltonschool Overschie, Albert Schweitzerschool en De Regenboog).

Het spel dat hier voor't eerst getoond werd bestaat uit 72 vierkante canvas schilderijtjes die gemaakt zijn door 36 schoolkinderen en 36 ouderen.

ZIE ALLES over dit mooie project op de speciale MEMORY WEBSITE
KNUTS website